FLY FAIR 2018

FLY FAIR 2018

Beste Sportvisser,

 

Hij komt er weer aan: de Moeder der Vliegvis Beurzen, de Enige Echte. De Fly Fair dus. Tijdens het weekend van 21 en 22 april 2018 heten we u en alle sport- en vliegvissers uit Europa van harte welkom bij de visvijvers van de Berenkuil in Putten.

 

Voor wie tijdens deze Fair wil leren vliegvissen (en nog veel meer) is dit een uitgelezen kans. Want de Fly Fair biedt u in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers en vliegvisvereniging de Kingfisher een gratis cursus aan.

 

GRATIS LEREN VLIEGVISSEN OP DE FLY FAIR

 

Vliegvissen is een bijzondere manier van vissen. Dat hoeven we u als sportvisser natuurlijk niet uit te leggen. Maar is het u weleens opgevallen dat sommige mensen in uw omgeving zeggen dat ze voor vissen te weinig geduld hebben? En dat vliegvissen hen veel te moeilijk lijkt?

 

Natuurlijk valt het niet mee om het vliegvissen in uw eentje onder de knie te krijgen. Maar daar hebben we wat op gevonden. Op de Fly Fair kunnen niet-vliegvissers een gratis spoedcursus vliegvissen volgen. Die cursus geven we in samenwerking met vliegvisclub The Kingfisher uit Kampen.

 

Wat mag u als aspirant-vliegvisser van deze cursus verwachten?

U krijgt instructie in 3 blokken van 1 uur: vliegbinden, vliegwerpen, vliegvissen.

Werpen en vissen gaat u met de Casting Four. Dit team van The Kingfisher bestaat uit zeer ervaren vliegvissers die al jaren workshops geven. Heel aardige en relaxte lui bij wie het plezier voorop staat. En het wordt leuk! Want als u een blok doorlopen heeft, ontvangt u een stempel op uw ‘Ik heb leren vliegvissen!-stempelkaart’.

Vliegbinden gaat u stap-voor-stap met The Kingfisher-bindcommissie: een droge vlieg en een nimf. Want die heeft u nodig om straks te kunnen vissen.

En dan gaat u onder leiding van de mannen van The Kingfisher met de zelfgebonden vliegen vissen. Op het terrein van de Fly Fair ligt een echte Nederlandse wetering. Met bijtgrage Nederlandse vissoorten! Eerst leren we u natuurlijk nog een hengel optuigen, een leader monteren en uw vlieg eraan knopen.

 

Wij zorgen voor vliegenhengels, maar als u er al een heeft, neem die dan gerust mee. Blijf niet kijken naar vliegvissen, maar neem op de Fly Fair zelf het heft in handen!

 

___________________________________________________________________

 

Fly Fair

 

Openingstijden:

zaterdag 21 april, 10.00 uur – 18.00 uur

zondag 22 april, 10.00 uur – 17.00 uur

 

Lokatie

Visvijvers de Berenkuil

Berencamperweg 11

3882 SP Putten

 

Toegangsprijzen

VNV-leden / VisPashouders: € 10,-

Niet-pashouders: € 13,-

Kinderen tot 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene

 

Parkeren gratis

 

Meer info

www.flyfair.nl

 

 

Laat een bericht achter