Fantastisch nieuws!

Fantastisch nieuws!

0+ beekforel in de hoofdstroom van de Geul.

In de hoofdstroom van de Geul, een klein stukje stroomafwaarts van een paaiplaats waar in februari bevruchte eieren van beekforel zijn gevonden, zijn vorige week door Bureau Natuurbalans ook 0+ exemplaren van beekforel aangetroffen. Tijdens het elektrovissen op 16 mei zijn op de zijbeken ook juveniele beekforellen gevonden, maar op de hoofdstroom zelf helaas niet. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de manier van elektrovissen, waarbij kleinere vissen in de hoofdstroom maar heel beperkt konden worden opgemerkt. Bureau Natuurbalans was vorige week specifiek op zoek naar de kleine beekdonderpad en trof hierbij ook 0+exemplaren van beekforel aan. Hiermee is de cyclus voor reproductie op de hoofdstroom rond en is officieel en onomstotelijk aangetoond dat de beekforel weer terug is in Nederland en dat deze vis niet langer als uitgestorven kan worden beschouwd. Dat vinden we natuurlijk fantastisch nieuws!

foto2      foto3

Laat een bericht achter