Contactavond 29 mei

Contactavond 29 mei

Beste vliegvisvriend,   Op vrijdag 29 mei aanstaande is onze vijfde contactavond van dit jaar in Zalencentrum Kerensheide. We beginnen deze avond zoals gewoonlijk om 20.00uur. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd. Het thema van deze avond is het binden van vliegen voor roofblei en het binden van meivliegen voor de Eifel etc. Tevens kan er dan natuurlijk ook weer gezellig bijgepraat worden. De voorzitter Loe Hameleers is verhinderd wegens vakantie en Jan Simons neemt deze avond de honneurs waar.   Jan Simons zal vliegen voor de roofblei binden en Lou Piette zal meivliegen binden. Roofbleivlieg: Voor het binden van de vliegen voor de roofblei zijn zonkerstrips (wit,  tan-kleurig en lichtgroen) en langstelige haken #6 aan te bevelen.   Verdere benodigdheden zijn witte foam (2 a 3mm dik) en tevens witte maraboe.   Meivlieg: Voor het binden van de meivlieg (Ephemera danica/vulgata, Green drake) uit het boek wondervliegen van Leo Janssen, zijn de volgende materialen aan te bevelen: Haakmaat: #10 Staart: 3 lange staartfibers uit een fazantenstaartveer. Lijfje: Lichtgele dubbing, gedubd op een olijfgroene binddraad. Rib: 3 getwiste patrijsfibers. Vleugel: Eendenkontveer. Hackle: Patrijzenveertje.

NB: Verder hebben wij nog een extra activiteit ingepland voor zaterdag 13 juni. Het betreft het vissen op roofblei in de grensmaas. Opgave deelname op 29 mei. Aanvang 09.00 uur en verzamelen bij de brug te Maaseik.    

Laten we er weer een gezellige avond van maken en tot volgende week vrijdag,     Met vriendelijke groet,   Lou Piette Secretaris.

Laat een bericht achter